Главният прокурор Иван Гешев и шефът на МВР Младен Маринов

...
 Главният прокурор Иван Гешев и шефът на МВР Младен Маринов
Коментари Харесай

Гешев отсече за ареста на Васил Божков: Няма недосегаеми! Време е преходът да свърши - никой не е над закона

 Главният прокурор Иван Гешев и шефът на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов направиха на място разкрития за горещата акция в столичния квартал " Христо Ботев ", за която ПИК заяви преди минути.

" Става дума за голям брой грабежи, като по-емблематичните случаи са кражбите на две бензиностанции, с които сте осведомени през последните дни, в това число и обир на денонощен магазин. Аз съм тук, тъй като дадох обещание в Галиче страната да свърши това, което от дълго време трябваше да свърши във връзка с битовата престъпност. Има заповед от мен до съответните административни ръководители на прокуратурите, в която са указани дейностите, които би трябвало да се извършат. Запознато е и Министерство на вътрешните работи и е направена нужната организация в цялата страна. 

Тук съм, с цел да кажа, че разгласяваме война на битовата престъпност!

Тези, които правят закононарушение, обири, грабежи, битова престъпност, тормозят възрастните хора по селата, обират, изнасилват и всевъзможен различен тип незаконна активност, би трябвало да премислят държанието си. Ако не го премислят, че ще сблъскат със закона и ще бъдат изправени пред съда и ще получат това, което заслужават. 

Разследването е обвързвано с голям брой грабежи и лишаване на транспортни средства. Обявяваме война на битовата престъпност. Ще бъдем безкомпромисни с всички разрешени от закона средства, с цел да не страдат хората от този камшик сега. Трябва да бъде ясно, че това време свършва и страната е време да заплати дълга си към своите жители, тъй като е дебитор. Затова в цялата страна стартират акции и съм сигурен, че ще има забележим и значителен резултат ", разгласи Иван Гешев. 

" Става въпрос за новосформирана група и сътрудниците бързо се ориентираха към причинителите, а резултатът е на разположение. Приоритет е противопоставяне на битовата престъпност в цялата страна и резултатите са с помощта на организацията ни с сътрудниците, както сподели и основният прокурор ", сподели министър Младен Маринов. 

Задържано е едно лице и се търсят още четири, заяви на собствен ред основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той добави, че групата е нова, само че към този момент са правили грабежи и в чужбина. " За нощес става дума за обир на магазин. Колегите незабавно са почнали акцията, имало е и гонене ", посочи той. 

14 дни непрекъснато са работили екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП по следствие на групата и нощес се е пристъпило към дейности по време на обир. " С риск да не застрашат живота на жители, когато петимата души са дали отпор, сътрудниците са запазили живота на жителите и четирима за избягали, само че скоро ще бъдат арестувани ", сподели още той.

Главният секретар Ивайло Иванов съобщи, че работата по разтоварване на камионите с опиати, които бяха хванати нощес продължава. " Става дума за 6 хиляди кашона и на всеки един би трябвало да бъде назначена експертиза ", съобщи Иванов във връзка снощната акция, която ПИК TV сподели онлайн. 

" В целия кв. Христо Ботев тече и профилактика на контингента по отношение на инспекциите на лица с две и повече висящи каузи, което е част от акцията ни, която тече в цялата страна за противопоставяне на битовата престъпност ", добави и основният прокурор Иван Гешев. 

" В момента, в който получим публично удостоверение ще ви уведомим кои лица са арестувани ", сподели Гешев във връзка ареста на Васил Божков в Дубай. Той бе запитан и за арестувания във Виена по-рано през днешния ден по отношение на акцията против хазартния необут Борис Бекяров, както и обвиняванията против ръководителя на комисията по хазарта Александър Георгиев. 

" Не знам съответни обвинявания, тъй като съм основен прокурор и не мога да проследявам в действително време всички дейности на сътрудниците. Затова има наблюдаващи прокурори и те могат да дават информация.

Знам, че Георгиев е арестуван и изцяло е съдействал на проверяващите, направил е цялостни признания, което прокуратурата ще вземе поради. За лице арестувано в Австрия ми е известно, не знам по какъв начин се споделя, само че е от проведена незаконна група, за която е упрекнат Васил Божков. Задържан е на летище в Австрия и има повдигнато задочно обвиняване. Подробности могат да дадат наблюдаващите прокурори ", заяви още Иван Гешев и още веднъж напомни, че той дава отговор за цялостната тактика за работата на държвното обвиняване.

" Всеки, който е нарушил закона е наша работа да бъде изправен пред български съд. Независимо дали става въпрос за обществено слаби или такива, които имат милиарди. Прокуратурата и страната го дължат на българските жители. Тези налози са техните пари и ги ощетяват под форма на пенсии, това са парите на жителите, откраднати от тях.

Ние от прокуратурата, изпълнителната власт и правоохранителните органи действаме в сихрон и споделяме стига на недосегаемите и битовата престъпност, като го вършим и ще видите, че ще продължим да вършим, макар опитите да ни се пречи.

Няма да уточнявам, само че виждате какви хибридни офанзиви се осъщестяват против прокуратурата. Зад Божков стоят милиарди, зад Цветан Василев стоят милиарди, зад Арабаджиеви стоят милиони, зад Баневи и Миньо Стайков – всички те със стотици милиони запорирани “, добави основният прокурор.

Той съобщи, че ръководителят на комисията по хазарата е направил цялостни признания, само че не пожела да разяснява какви са обвиняванията. Той удостовери за ареста в Австрия, който е участник в проведената незаконна група на Божков. 

Ивайло Иванов добави, че сега Столична дирекция на вътрешните работи прегрява от сигнали, че хората в " Христо Ботев " са унизени, което е също част от офанзивите против Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. „ Сами виждате какво се случва и дали има някой унизен “, съобщи основният секретар.

Гешев добави, че дава отговор за тактиката на прокуратурата. „ Това, което не е правено в задоволителна степен след 89-та година и го изискуем на българските жители, ще го създадем в този момент. Обещах го и ще го извърша. Защото аз получавам висока заплата и би трябвало да си я проработя, тъй като ми е дават българските жители. Колегите в прокуратурата и Министерство на вътрешните работи също желаят да си свършат работата и я правят, тъй като за това им заплащат българските жители “, съобщи Гешев и акцентира, че това е битка освен на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, а на още безчет служби, като засяга, че е значимо и образованието. „ Ние ще бъдем безкомпромисни към всеки “, отсече Иван Гешев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР